Emily Giffin: Bilo je suđeno

Godinama pokušavam uloviti knjige Emily Giffin, i nekako mi uvijek izmaknu, ali izgleda Bilo je suđeno da konačno upoznam njezino pisanje! Ovaj roman mi je samo potvrdio da sam imala dobar predosjećaj vezano za nju.

Sudeći po naslovnici i opisu djeluje kao idealan beach read, ali možete ga, baš poput mene, progurati i ranije, za dozu dobre ljubavne priče koja izlazi iz klišeja. Baš onakva kakvu volim. ❤️

Priča o Joe i Cate inspirirana je ljubavnom pričom Johna Fitzgeralda Kennedya ml. i Carolyn Bessette. Moram priznati da iako pratim sve te velike ljubavi u svijetu slavnih, ova mi je priča prošla ispod radara pa mi je zato čitanje ovog romana bio baš baš gušt.

Na samog početku romana upoznajemo naše protagoniste, koji pričaju priču tako da se njihova poglavlja izmjenjuju. Joe je sin jedinac poznatog Josepha S. Kingsleya koji je 1967.nesretno stradao u prometnoj nesreći. Obitelj je to slavnih političara i boraca za ljudska prava pa se i od Joeija očekuje da nastavi očevim stopama.

Cate Cooper također je izgubila oca, a njezina majka se udaje za policajca Chipa koji se ubrzo ispostavi kao nasilnik. Prelijepa Cate dobije priliku s već 16 godina pridružiti se agenciji Elite Models i tako pobjegne od ružnog života kakav je mogla imati.

Cate je maštala o Joeju još kao djevojčica, a on je u svojoj mladosti nizao vezu za vezom, bez naznake da će se ubrzo skrasiti, na žalost njegove majke i prijateljice Berry koja je, također nakon što je izgubila roditelje postala dio obitelji.

Jednog dana isprepliću se njihovi putevi i već prvi susret Cate i Joe bio je fatalan i sudbonosan,a ostalo je povijest. No, hoće li njezina prošlost stati na put njihovoj sreći i kako će se nositi sa pritiskom koji je stavljen na Joea, te čeka li ih sretan kraj?

Ipak, koliko god intenzivan i sveobuhvatan bio naš odnos, nikada nije bio nezdrav ili opsesivna. Prije nje vjerovao sam u to da strast ima svoju cijenu. Da moraš birati između toga da si ludo zaljubljen i da imaš mir. S Cate sam imao oboje i to je bila čarolija.

Uživala sam u ovoj priči od prve do posljednje stranice, i nikako nemojte propustiti autoričinu bilješku o tome kako je i zašto nastala ova priča. Vjerujem da će i vas osvojiti Cate i Joe i da ćete brzo okretati stranice kako bi što prije saznali kako njihova priča završava u ovom romanu,gdje su, za razliku od stvarnih likova koji su im bili inspiracija, ovo dvoje doživjeli svoj happy end. 🤗

⭐⭐⭐⭐⭐

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s