Karina Schaapman: Sam i Julija – Kuća mišić-

Ako slučajno u knjižari u blizini ugledate slikovnicu Sam i Julija, obavezno je uzmite u ruke, otvorite, prelistajte i dopustite si da se zaljubite na prvo čitanje u sva čuda koja skriva njezina unutrašnjost! A vjerujte mi, čudesna je! 🤍

Sam i Julija su više od slikovnice, oni su projekt, priča, film, crtić, jedan potpuno drugačiji svijet, jedno vintage putovanje u prošlost,zabava za cijelu obitelj i najbolji dar koji možete pokloniti!

Junaci ove priče su plišane igračke, mišići Sam i Julija, a njihove su pustolovine fotografirane u prekrasnoj kućici za lutke, ručno izrađenoj posebno za ovu slikovnicu. Toplih boja i s mnoštvom zanimljivih detalja, ova je kuća dom prisnosti i prijateljstva. Kuća mišić čitav je novi svijet stvoren kako bi ga svako znatiželjno dijete, ali i odrasla osoba, mogli upoznati, istražiti i zavoljeti.

Kuća mišić projekt je Studija Schaapman. Izgrađena je za ovu seriju slikovnica, i stalno se nadograđuje. Napravljena je od kartonskih kutija i kaširanog papira. Za interijer su upotrebljeni autentični materijali iz pedesetih, šezdesetih i sedamdesetih godina te različite vrste otpadnog materijala. Kuća mišić ima prednju, bočnu i stražnju stranu te više od sto prostorija, hodnika i vanjskih prostora.

Sam i Julija žive u kući mišić, i to je svijet za sebe. Julija živi sama s mamom u sobičku na šestom katu, a Sam u prednjem središnjem dijelu s tatom, mlađom braćom i sestrama. Njih dvoje su, unatoč svojim različitostima, najbolji prijatelji i dijele sve.

Izvor fotografije: Bodoni

Sa Samom i Julijom djeca će peći prve palačinke, uživati na prvim rođendanskim proslavama i skrivati svoje prve tajne. Iako različiti, sramežljivi Sam i odvažna Julija sjajno se slažu. S ovim neodoljivim plišancima svako dijete lako će se povezati upoznajući njihov dom nježnosti i nadahnuća čija su vrata svima otvorena. Svakodnevica originalnih igračaka, mišića Sama i Julije, ispunjena je igrom i učenjem – o kuhanju i glazbi, o toleranciji. Kroz vesele priče dječji mozak lako će razvijati koncentraciju, kreativnost i osjećaj za dobro.

Izvor fotografije: Bodoni

Ova slikovnica zrači dobrom energijom i pozitivno utječe na razvoj dječje mašte. Mojoj djevojčici (4.5godine) posebno je zanimljiva jer je i sama u fazi kad se može satima igrati sama gradeći kućice, slažući lutkice i plišance i kreirajući nove svjetove baš kao što je ovaj Sama i Julije.

Mene kao majku i obožavatelja dječjih slikovnica oduševila je Kuća mišić kao vjerna kopija kuće 70-ih. Pažljivo odabrani detalji – spužvice Brillo za posuđe, vintage tapete i gramofoni stvaraju atmosferu koja vraća u zlatne dane djetinjstva i mladosti. Zbog ljepote ove jedinstvene slikovnice i sjećanja koja pobuđuje ona je u našem domu ukras i svima je pokazujem.

Slikovnica Sam i Julija, prva iz serije Kuća mišić u izdanju Bodonija, tek je početak brojnih avantura ovih plišanaca, a ne moram ni napominjati da jedva čekam skupiti cijelu kolekciju.

Ovaj vrijedan primjerak prevela je Josipa Dvoraček Užarević.

Izbor fotografije: Bodoni

Izdavač: Bodoni

⭐⭐⭐⭐⭐

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s