Wendy Meddour: Klupa prijateljstva

Jeste li se nekad osjećali pomalo izgubljeno i neprihvaćeno? Bojite li se promjena i novih okruženja? Na koji način se nositi sa nepoznatim okruženjem i kako se uklopiti u novu sredinu i steći prijatelje? Sve su to pitanja koja muče junakinju slikovnice Klupa prijateljstva, djevojčicu Tilly koja se preselila i kreće u novu školu. Od prijatelja ima samo psa Sjenka. No, on ne smije poći s njom u školu i Tilly se sada mora igrati sama.

Zbunjenoj i usamljenoj, učitelj predloži da iskuša takozvanu Klupu prijateljstva.

Djeca ondje pronađu prijatelje s kojima se mogu igrati.

No, kada Tilly dođe do Klupe, ona je već zauzeta i netko se tamo nalazi. Na Klupi je dječak Flint, čini se podjednako tih, miran i povučen poput nje. Dolaskom do klupe Tilly uočava da je pokidana i njih dvoje je zajedničkim snagama odluče popraviti na radost dječaka Flinta koji već dugo sjedi na njoj sam i pita se zašto ne radi.

A kao rezultat popravka klupe nastat će jedno novo prijateljstvo.

Klupa prijateljstva je toliko posebna priča. Kratka, a puna važnih metafora i skrivenih poruka,s dozom indirektne čarolije, baš kako volim. Otvara mnoge teme za razgovor o važnom dijelu djetinjstva svakog djeteta; o prilagođavanju, socijalizaciji i pripadnosti, kao i važnosti sklapanja prijateljstva i pronalaska “nekog svog” u najranijoj dobi.

Popraćena prekrasnim ilustracijama, nemojte je nikako propustiti!

Izdavač: Mozaik knjiga

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s